21 Eylül 2010 Salı

Temiz ve Düzenli Evin Sırrı


Öncelikle kendinize zaman ayırın, yapmaktan hoşlandığınız ve keyif aldığınız işlere odaklanın. Siz mutlu olduğunuzda, kendinizi iyi hissettiğinizde, pozitif enerjiyle dolacak ve bu olumlu enerjiyi etrafınızdaki eşyalara ve kişilere de yansıtacaksınız.          

Temiz ve düzenli bir evin, en büyük sırlarından biri ve bence en önemlisi de yapılacak işin başlangıcını değil, bitirdiğiniz andaki huzuru ve mutluluğu düşünmek ve bu sonuca odaklanmak. Sanki size başka biri yardım ediyor gibi, daha kısa sürede bitirecek ve buna kendiniz bile şaşıracaksınız. Mutlu ve huzurlu insanların, önce kendileri, daha sonra da yaşamı paylaştığı sevdikleri için mutlu mekânlar yarattığına gönülden inanırım.                          


Büyüklerimiz boşuna söylememiş "Bugünün işini yarına bırakma" diye. Çok doğru, ertelenen, sonraya bırakılan her iş, kartopu gibi büyüyerek sizi korkutur ve üzerinizde ağırlık yaratır. Örneğin güzel ve lezzetli bir yemek sonrası çıkan kirli bulaşık gibi. Özenle hazırladığınız ve yaparken içine sevginizi de kattığınız akşam yemeğinizi, ailece keyifle yediniz. Sofradan kalktıktan sonra, masayı toplayıp, mutfağı temizlediniz. Bu işi elbirliğiyle, güçbirliğiyle yapmak ise hem güzel bir paylaşım hem de işi hızlıca bitirip hep beraber salona geçme imkanı veriyor. Sohbetten sonra kahvenizi veya çayınızı almak için tekrar mutfağa girdiniz. İşte o andaki tertemiz mutfağın içaçıcı ve huzur veren görüntüsünü yaşamak lazım. Sadece bu mutluluk için bile, masadan kalkarken yorgun bile olsak mutfağımızı daima temiz ve düzenli bırakalım.                                                                                                                                                                                           
  
Mutlu mekânlarda yaşamanız dileğiyle,

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder