27 Eylül 2010 Pazartesi

Bulaşık Makinesini Nasıl Yerleştirmeli?


Temiz ve düzenli bir mutfak için bulaşık makinesi çok büyük kolaylık. Daha az su harcayarak, yüksek sıcaklıkta yıkanan bulaşıklar tertemiz çıkıyor. İşin büyük kısmını makine yapıyor, bize de mutfak malzemelerimizi tapulu yerlerine yerleştirmek kalıyor.

Bulaşık makinesinde dikkat edeceğimiz noktalardan biri, alt kısmı çukur olan bardak, kâse, kepçe, cezve, vb. gibi malzemelerimizi, üst kata yerleştirirken içinde su kalmayacak şekilde koymalıyız. Düz olan servis ve pasta tabaklarını makinenin alt katındaki dar aralıklı raflara, çukur olan yemek tabaklarını da geniş raflara, birbirine yapışmayacak şekilde yerleştirebiliriz. Ayrıca, bıçakların elinize batmaması için uçları altta olacak şekilde koyun. Kaşıkları ise birbiri ardına koymaktansa, farklı yerlere koymanız, birbirlerine yapışmasını engelleyecek ve daha iyi yıkanmasını sağlayacaktır. Diğer önemli nokta da, makinenin kapağını kapatmadan evvel, iki pervaneyi de çevirerek, pervanelerin hiçbir şeye çarpmadığından emin olmamızdır.

Makineniz, bulaşıkları durulayıp bitirdiği zaman, kapatma düğmesine basın ve kapağını açın ki, su lekesi kalmadan içindekiler kuruyabilsin. İçinde veya üstünde su kalan mutfak malzemelerinizden, alt sepete su damlamaması ve leke yapmaması için bulaşık makinenizi boşaltmaya alt sepetten başlayın. Makineden çıkarmadan bardakların ve fincanların üstünde kalan suları kağıt havlu veya kurulama beziyle alabilirsiniz.

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder