4 Ekim 2010 Pazartesi

Dekoratif Cam Folyosuyla Evi Güzelleştirmek

Öncesi:
 

 Daha önce evimizi yenilediğimizden bu yazıda bahsetmiştim. Evimizde yapılan değişikliklere bir yenisi daha eklendi. O da camlı kapılarımızı, dekoratif cam folyosu ile kaplamak oldu. Bence iyi de oldu.

Sizin de evinizdeki salon ve diğer odalarınızın kapılarında düz veya kumlu cam kullanıldıysa ve eğer benim gibi sıkıldıysanız ve bir değişikliğe ihtiyaç duyuyorsanız, çözümü aslında çok kolay ve oldukça pratik. Yapı Marketlerde ve diğer marketlerde de “statik yapışkansız cam folyosu” adıyla bulabilirsiniz. Cam balkonlara da kullanılıyor ve güneşin uv ışınlarından koruyor. Evinizdeki ölçüyü önceden alarak folyodan yeterli miktarda alın. Camın parlak tarafını, sprey tabanca şişesiyle su sıkarak ıslatın, cam folyosunun incelip iyi yapışması için altındaki şeffaf kağıdı açıp çıkartın. Islak cama suyun gücüyle yavaş yavaş yapıştırırken, nemli temiz bir bezle yuvarlaklar çizerek kurulayarak, altta hava kalmasını engelleyin. Değişik desenleri mevcut. Örneğin, vitray desenli olanları evin içini göstermemesi gereken merdiven pencerelerine ve benzeri yerlere çok yakışıyor ve bir yandan da işlevini yerine getiriyor. Arzu ettiğiniz zaman da kolayca çıkarabilirsiniz.

 Sonrası:


Fotoğrafı, folyoyu camlara yapıştırmaya başladıktan sonra çektim. Yukarıda gördüğünüz gibi ilk resimde üst camda henüz yapışkan folyo yok. Siz evinizde folyoyu yapıştırırken, alt camlara su damlamaması için önce üstten başlayın. İşlemi tamamladıktan sonra camların ışıl ışıl parlaması da çok hoşuma gitti. Sonuçtan oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim. Uygun fiyatla yapılan bu değişiklik sizin evinize de yenilik getirecek ve sizi daha da mutlu edecektir.

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder