11 Ekim 2010 Pazartesi

Portatif Gardırop Nasıl Düzenlenir?


Portatif gardırop, az yer kaplaması ve uygun fiyatlı olması nedeniyle elverişli bir ev eşyası. Giyinme dolabı ihtiyacını bir nebze olsun karşılaması açısından iyi, ancak genelde portatif gardıropların tek raftan ibaret olmaları sebebiyle de, yerleştirmek bir o kadar zor oluyor. En verimli şekilde kullanmak için de bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor.

Dolap düzenlemesinde, üst rafa kalın kazaklarınızı dürerek, yuvarlak katlanmış yeri öne gelecek şekilde koyabilirsiniz. Ayrıca Koçtaş ve İkea mağazalarında bulunan dolap içi düzenleyiciler işinizi çok kolaylaştıracaktır, üstelik kumaş oldukları için de az yer tutarlar. Küçük hurçlar içine yerleştireceğiniz çorap, çamaşır ve pijama gibi eşyalarınızı bu askı raflara yerleştirebilirsiniz. Eğer odanızda başka dolabınız yoksa, bu durumda ayakkabılarınızı kutu içinde portatif dolabın altına koyup değerlendirebilirsiniz. Ayakkabı veya çizmelerinizi açık olarak giysilerle aynı yerde bulundurmayın, çünkü giysilerin üstüne kokuları siner ve bu da size rahatsızlık verir. Gardırobunuzun fermuarı her zaman kapalı olsun ki odanız tertipli görünsün.


Ayrıca, portatif gardırobun taşınma veya çeyiz gönderme aşamasında da çok işe yaradığını söylemeliyim. Tecrübeyle de sabittir:) Şöyle ki: Kızım ve damadım yurt dışına çıkmadan önce bir dönem İstanbul’da yaşadılar. Kızımın giysilerini, düğünden evvel, çeyiz eşyasıyla birlikte İstanbul’a gönderirken, aldığımız portatif gardırop çok işimize yaradı. Bütün giysiler askıda ve elbise naylonu içindeydi. Manto, kaban, etekli ve pantolonlu takımları kırışmadan ve tertemiz olarak evlerindeki gardıroba yerleştirildi. Siz de giysilerinizi elbise naylonu ile, askılar aynı yöne gelecek şekilde asıp, taşınma esnasında düşmemesi için de kalın bir battaniye veya iki adet yastığı, askı ile üst raf arasına sıkıştırabilirsiniz. Bu şekilde askılar hareket edemeyeceği için giysileriniz sabit kalır, düşmez ve kırışmazlar. Bu da evden eve taşınma ile ilgili önemli bir püf noktası olmuş oldu.

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder