31 Ekim 2010 Pazar

Saklama Kutularıyla Ev Düzeni ve Dekorasyonu


Dolaplardaki çekmece ve raf sayısının yetersiz olması halinde, giysi dolabı ve vestiyer  düzenlemenin zor olduğundan daha önce de bahsetmiştim. Ne kadar tertipli olursanız olun,  dürerek üst üste gelecek şekilde yerleştirseniz de, kısa sürelerde dolabın düzeni bozulur ve bu da dağınık görünmesine neden olur.

Her zaman düzenli görünmesinin çözümü ise bence, eşyaları sınıflara ayırarak kutu içine yerleştirmek ve düzenlemektir. Bu nedenle, saklama kutularının temiz ve düzenli bir evin olmazsa olmazları arasında olduğunu düşünürüm. Bunda hem çok kullanışlı, hem de dekoratif olmalarının payının da büyük olduğunu söylemeliyim. Ayrıca saklama kutuları aradığınız eşyayı anında bulabilmenizi sağlıyor. Bunun için kutunun etiketlenmesi ve belirli bir yerinin olması yeterli. Desenli kutular renkli görüntüleriyle canlılık getirirken, düz renkli olanlar ise sadelik veriyor.

 

Odalarda ilaç bulundurmayı sevmediğim için, vestiyerdeki kutulardan birinde ilaçlarımız, diğerinde termofor, masaj aleti vb. gibi sağlık malzemelerimiz var. Bir diğer kutuda da saklanması gereken garanti belgelerimiz bulunuyor.

Mağazaları gezerken bazen çok beğendiğiniz ve kenarda hazır bulunsun diye hediye olarak aldığınız, kısmetlisi acaba kim olacak dediğiniz olur mu? Benim böyle bir alışkanlığım vardır. İşte bu kutulardan birinde de sahibini bekleyen ufak hediyeler var. Pastasını alıp “Biliyor musun bugün benim doğum günüm” diye gelen ve beraberce kutladığınız değerli arkadaşınıza ve sevdiğinize de hediyeniz böylelikle hazır olmuş oluyor.

Kızımın havlu ve nevresim dolabını daha önce düzenlerken de saklama kutularını kullanmıştık. Dolap düzenleme işimiz bittikten sonra sonuçtan her ikimiz de memnun kaldık.

Ev düzeninde esas önemli olan beynimizdeki tertip ve düzendir. “Nasıl olsa dolabın kapağı var, bu yüzden içindeki dağınıklık görünmüyor” dememeli. Bence, ailedeki bireylerin huzurlu olmaları, evin her açıdan düzenli olmasıyla sağlanır.

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder