21 Kasım 2010 Pazar

Halı, Kilim ve Koltuk Minderlerinin Kaymasını Nasıl Önleyebiliriz?

 
Misafirliğe gittiğiniz zaman, oturduğunuz yerde, halıların veya kilimlerin ayağınızın altında kıvrılması sizin de başınıza sık gelen ve rahatsız eden bir durum mudur? Ben bunu bazı arkadaşlarımın evinde sık yaşarım. Peki bu duruma nasıl bir çözüm bulabiliriz?



Aslında bunun çaresi çok basit, o da halının kaymasını engelleyecek olan, halı kaydırmazlar. Halınızın iki kenarına uçtan uca 20-25 cm’ lik halı kaydırmaz yerleştirmeniz, bence yeterli olacaktır. Misafirliğe gittiğim evde, eğer halı veya kilim kıvrılırsa, hemen kendilerine halı kaydırmaz tavsiyesini veririm. Çünkü önünüzde, üzerinde çay ve pasta tabakları olan zigon sehpa olabilir ve de devrilmesi halinde tehlike yaratabilir. Ben evimdeki tüm halıların ve balkonumdaki kilimlerin altında kullanırım. Böylelikle evimizde halı kıvrılması gibi sorunları yaşamayız.



Ayrıca bazı koltuk minderlerinde de aynı sorun olur, oturdukça kayar ve öne doğru gelir. Bunun için de bulduğum çözüm, mutfak için kaydırmaz raf örtüleri. Ben salondaki koltuk minderlerinin altında kullanırım ve böylelikle koltuklara oturup kalkmak çok daha kolay oluyor. Temizliğinin kolay olması da çok önemli, çamaşır makinesinde kısa programda yıkanıp, kurutma makinesinde de kurutulabiliyor. Siz de böyle bir sorun yaşıyorsanız, minderlerin altına bu raf örtülerinden yerleştirerek kaymalarını önleyebilirsiniz. Hem siz, hem de misafirleriniz rahat eder, bu tarz bir sıkıntı da yaşanmaz.

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder