23 Mayıs 2010 Pazar

Oğlumun Otomobil Dergi Koleksiyonu

"Öğrenme, yarar sağlama veya zevk amacıyla bir araya getirilmiş ve özelliklerine göre sınıflara ayrılmış nesnelerin bütünü, derlem:" Türk Dil Kurumu'nun Güncel Türkçe Sözlük'te koleksiyon için verdiği tanım.
İşte bu benim oğlum!
Kendisinin tutkuyla okuduğu bazı otomobil dergileri var, düzenli olarak haftada iki tane satın alır. Hayran olduğum yanı ise, dergilerin okunduktan sonra aylara ve yıllara göre karton klasörlerin içinde arşivlemesi. (Acaba kolleksiyon yapıyor mu desem.) Ayrıca yapışkanlı not kağıtlarıyla (post-it) yılları belirtiyor. Eskiden dergiler aylık olarak yayınlanırdı, daha kolay tertipliyordu. Şimdi ise dergiler haftalık olarak yayınlanıyor.


Dergilerden edindiği bilgileri günlük yaşamında ve mesleğinde kullanması bizim için mutluluk verici. Bazı teknik bilgileri ve resimleri bize göstermek istediği zaman klasöründen çıkarıp bulur, gösterip yine yerine koyar. Evlenirken de dergi koleksiyonunu çeyiz olarak götüreceğine eminim:)
Ben şanslı annelerdenim, oğlumun düzenli olmasından dolayı görüntü iç açıcı ve mutluluk verici.
Bu dergi düzenlemesi konusunda siz ne dersiniz? Ben mi oğlumun annesiyim, yoksa o mu annesinin oğlu?:)


Sizin ailenizde ve/veya çevrenizde yaşadığınız bu tür deneyiminiz var mı?, varsa lütfen bizimle paylaşın. Değerli yorumlarınızı bekliyorum.


Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder