7 Eylül 2010 Salı

Ramazan Bayramı Tatili

Sevgili arkadaşlar, hepinizin Ramazan Bayramını kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmenizi dilerim.


Biz, bayram tatilini yazlığımızda geçirmeye karar verdik ve biletimizi önceden aldık. Ankara Esenboğa’dan, Milas Havaalanına uçuşumuz sırasında benim ilk kez yaşadığım bir doğa olayına şahit olduk. Uçağımız 19.15’ te havalandığında güneş iki dakika evvel batmıştı. Uçuş rotamız batıya doğru olduğu için tekrar güneş yavaş yavaş yükseldi ve yine turuncu renk ufku kapladı, güneş gözlüğümüzü tekrar taktık. 45 dakika sonra ise ikinci kez güneşin batışını seyrettik, daha önce bu saatlerde yolculuk yapmadığım için bu güzel manzarayı hiç görmemiştim. Bu deneyimi önceden yaşayanlar, beni daha iyi anlamıştır.


Pozitif insanların, bulunduğu mekâna canlılık ve neşe getirdiğine inanırım. Yazlığımız da bizden aldığı bu enerjiyi bize yansıtıyor. Evin en güzel yerlerinden birinin de balkon olduğunu daha önceki yazımda belirtmiştim. İlk işimiz balkonları yıkayarak, el emeğim olan saksıları yerleştirmek oldu. Beyaza boyanmış galvaniz saksılara, peçete tekniği ile dekopaj yaparak, içini yapay çiçeklerle süslemiştim. Şimdi, bu saksılar fotoğrafta da gördüğünüz gibi, balkonumuzu süslüyor. Kısa sürelerle geldiğimiz için henüz balkona canlı çiçek ekemedik. Bahçedeki canlı çiçeklerle avunuyoruz. Umarım baharda taze çiçekleri de eker ve bu güzel yerin sonbaharında da bitkilerin büyümüş, etrafa güzel kokular veren halini de yaşarız.

Sevdiklerinizle beraber, nice bayramlar dileğiyle,

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,
 

2 yorum:

Unknown dedi ki...

bende bayramınızı kutlarım.yaşadıgınız olay ne kadar güzel herkese nasip olmaz bence farkında olmak önemli çevredeki güzellikleri göremeden bakan o kadar göz varki sevgiyle kalın iyi tatiller

belma yiğitbaşı

Düzenli Evim dedi ki...

Belma hanım, yorumunuz için teşekkürler. Çok haklısınız bakmak ve görmek bence çok ayrı şeyler. Güzellikleri yaşamak, farkındalığı fark edebilmekten geçiyor. Zamanla bu duygu pekişiyor ve etrafa yansıyor. Herkesin bu duyguları yaşamasını dilerim.

Yorum Gönder