14 Kasım 2010 Pazar

Ahşap Boyama İle Aynalı Konsol Ve Çömlek


Evinizin kapısını açtığınız zaman, yuvanızın sizi güzellikle ve iyi bir enerji ile karşılaması çok önemlidir. Hele hele fazla masraf yapmadan, sizin el emeğinizle yaptığınız ve ruhunuzdan bir şeyler kattığınız bir eser ise girişte duran, çok daha mutluluk verici olur.

Antrede vestiyerin yanına yerleştirmiş olduğumuz bu aynalı takım, aslında salon yemek takımının kullanılmayan parçalarından biri olan televizyon sehpasıydı. Şu andaki işlevi çok daha iyi ve görüntüsü ise bence muhteşem oldu. Aynayı da boyanmamış ham haliyle satın aldım ve evdeki çömlekle beraber takım olsun düşüncesiyle çalışmaya başladım.


Yapım aşaması ise; ilk önce sulandırılmış tutkal sürmüş olduğum mobilyaya, balkonlara kullandığımız kabartmalı duvar kağıdını yapıştırdım. Kuruduktan sonra su bazlı boyayla koyu venge rengini hazırlayarak boyadım. Kalın fırçamın ucunu gold, yani sarı yaldıza batırdım önce gazete üzerinde yaldızı fırçadan azalttım, daha sonra mobilyayı süpürtme işlemiyle yaldızladım. Son olarak yat verniği ile vernikledim ve sıralı taşları yapıştırarak şekil verdim. Ayna ve çömleğe de aynı işlemi yaparak bir arada takım olarak ve zevkle kullanıyoruz.
 


Aynayı ve konsolu, arkadaşlarım yeni ve hazır olarak aldığımı zannediyor, nasıl yaptığımı anlatınca da daha çok beğeniyorlar. İstenirse her şey başarılır, önemli olan eldekini en iyi şekilde değerlendirmek, çünkü yuvayı dişi kuş yapar derler. Siz ne dersiniz?

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

4 yorum:

Unknown dedi ki...

HARİKASINIZ NE GÜZEL FİKİRLER ÜRETİYORSUNUZ TEBRİKLER ŞAHANE OLMUŞ SİZDEN FEYZ ALIYORUM ELİNİZE SAGLIK
belma yiğitbaşı

Düzenli Evim dedi ki...

Belma Hanım, yorumunuz için çok teşekkürler. Sizin de evinizde ilginç bulduğunuz ve uyguladığınız fikirlerinizi ve fotoğraflarınızı bekleriz.

CREATIVE KHADIJA dedi ki...

cute

Düzenli Evim dedi ki...

Şirin bulduğuna sevindim. Teşekkürler.

Yorum Gönder