17 Ocak 2011 Pazartesi

Kahve ve Çay Fincanlarına, Tapulu İlginç Mekânlar Yaratalım

Öncesi

Sonrası
 
 Yeni evimize taşındığımız 5 yıl olmuş bile. Bu süre içerisinde evde neler yapmışım neler. Kullanılmayan alanları değerlendirme konusunda aklıma ara ara farklı fikirler gelir. Daha önce yazdığım, mutfak dolaplarını kullanışlı hale getirmek başlıklı yazıda, bu konu ile ilgili püf noktalarından bahsetmiştim. Bence bu konuya verilecek en ilginç örnek ise, resimlerde gördüğünüz mutfağımızdaki kalorifer vanalarının bulunduğu kapaklı dolap. Önceden hiç rafı olmayan, yani boş alanı çok olan bir dolaptı. Yaptığımız değişiklikten sonra ise kullanışlı bir mutfak dolabı haline geldi.


Evimizdeki bütün dolaplara eklediğimiz rafları, tabii ki bir kerede yapmadık. İhtiyaç duydukça, bana ilham geldikçe, ikişer üçer raf ekledik. Emin olun bu arada da yaşama sevincimizi ve evimizin pozitif enerjisini arttırmış oluyoruz. Ayrıca, maddi yönden de bütçeyi sarsmıyor. Ailede kimin elinden tadilat işi geliyorsa, birlikte zaman geçirmenin tadına varıyoruz. Şiddetle tavsiye ederim, bu şekilde yaratıcı ve paylaşılan zamanlar da, sizlerin de çok mutlu olacağınıza eminim. Evimize yerleştikten birkaç ay sonra, aradığımız her şeyi kolaylıkla bulduğumuz Koçtaş'tan dolabın ölçüsüne göre rafları aldık ve atölyesinde kestirdik. Kahve ve çay fincanlarına, tapusu olan, harika bir yer bulmuş olduk. Biliyorsunuz "Her objenin tapulu bir yeri olmalı" derim ve bu prensibi hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu ailece de yaşarız.



 
Önce fincanların her zamanki düzeniyle resmini çektim, sonra sizler için dolaptakileri boşaltıp eski hali olan diğer fotoğrafı çektim. İnşallah beğenirsiniz, bana iş çıkmış oldu ama, ne kadar isabetli bir karar aldığımı bir kere daha görmüş oldum. Rafların tozunu alarak, fincanların hepsini yıkayarak tekrar yerlerine yerleştirdim, Anneciğimden hatıra kalan resimli fincanları da yerleştirirken çok duygulandım, fincan takımını aldığı günü dün gibi hatırlıyorum, çünkü çok beğenerek almıştı. Huzurla uyumasını diliyorum.

Sizlerle paylaşmak istediğimiz yeni bölümümüzü açıklayalım:

"Öncesi ve Sonrası"

Sessiz Takipçilerimizin yani Sizlerin de fikirlerinizi ve yorumlarınızı, dolaplarınızın önce ilk halinin fotoğrafını, sonra da  yeni düzenlediğiniz şeklinin fotoğrafını göndermenizi rica ediyoruz. Kızımla ve sizlerle birlikte, yorumlar yapalım ve birbirimize ilham verip, yeni fikirlerle ufkumuzu genişletelim. Ne dersiniz? :)


Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ben çok beğendim:) benim de fazla kullanmadığım bir dolap vardı, daha doğrusu dolabın sadece çekmecesini kullanmıyordum. ben de sizin gibi fincanlarımı ve kavhe takımlarımı yerleştirdim. insan evinde küçücük bir değişiklik bile yapsa ne kadar mutlu oluyor:) teşvikleriniz ,paylaşımlarınız için teşekkürler:)

Unknown dedi ki...

uff aynı dert bende dolaplarım ve odalarım çok dağınık. yatak odamı 2 bölmek zorunda kaldım. gardrop kapıdan geçmediği için. ve aynı kombi vanaları benim mutfağımda kombinin altında var. ne yapacağımı bilemiyorum ve ev hiç çekici görünmüyor aksine çok itici. .

Yorum Gönder