9 Şubat 2011 Çarşamba

Giymediğimiz Kıyafetlerimiz


Eminim hepimizin giysi dolabında yıllardır giymediğimiz, ama vermeye kıyamadığımız kıyafetler vardır. Bazen “Dolabımı düzenlemeye zamanım yok“, bazen de “zayıfladıktan sonra” veya çok az kişinin de “kilo aldıktan sonra giyerim” dediğini duyar gibiyim. Sonuç olarak bazı giysiler, gardırobumuzda yer işgal etmeye devam ederken, yeni aldığımız kıyafetleri de giymeye öyle alışırız ki, eskilerin varlığını bile unuturuz. Belki, aramızda gardırobu kıyafet dolu olup “giyecek hiçbir şeyim yok!“ diye yakınanlar bile vardır.

Hadi %80 - %20 kuralını uygulayalım. Çünkü istatistiklere göre gardırobumuzdaki giysilerin sadece %20’ sini kullanıyormuşuz.

Bu konuda profesyonel organizatör Peter Walsh’ın tavsiye ettiği bir yöntem var, bence harika bir fikir ve denemeye kesinlikle değer. Benim gibi her şeyin düzenli ve intizamlı olmasını isteyen biri için tek zorluğu var, o da dolabımdaki askılar aynı yöndeyken, şimdi farklı görünecek olması. Yine de bu sabah uygulamaya başladım, giymediğim kıyafetlerden kurtulmak için sabırlı olmam gerekiyor. Güzel bir söz vardır, ”Bilenin bilmeyene, olanın olmayana borcu vardır.”


Gelin hep beraber gardırobumuzu düzenlemeye başlayalım;

1- Bugünden itibaren dolabımızdaki tüm giysilerin askılarını ters yöne çevirelim,
2- Her kullandığımız giysinin askısını, eski haline getirerek tekrar yerine asalım,
3- Bir yıl boyunca askıdan alınmayan, sadece gardıropta yer kaplayan ama giymeye ihtiyaç                             duymadığımız giysilerimizi ayıralım,
4- Giymediğimiz kıyafetleri geri dönüşüm amacıyla evde farklı şekilde değerlendirelim (Eski kottan çanta, kazaktan kırlent yapma, vb.) veya temiz ve dürülü olarak, mukavva kutulara yerleştirip, ihtiyaç sahiplerine verelim. (Bazı dernekler, vakıflar, huzur evleri, okullar, vb. yerler kıyafet bağışı kabul ediyorlar ve bu kıyafetleri ihtiyacı olan kişilere ulaştırıyorlar.)
5- Belli aralıklarla (her yıl veya bir kaç yılda bir) askılarımızı ters çevirerek giysi fazlalığından kurtulalım.

Bizler de bu sayede giysi dolabımızın rahatladığını görüp yeni giysiler alabileceğiz :)) veya daha elzem olan giysileri alarak, tutumlu olacağız. Ayrıca “Bugün ne giysem acaba?” sorusuna da daha kısa sürede en uygun cevabı bulabiliriz, ne de olsa tüm sevdiğimiz ve sık giydiğimiz kıyafetler gözümüzün önünde ve bir arada duruyor!

Sizin giysi dolabınız ne durumda? Düzenli olarak dolabınızı elden geçiriyor musunuz? Giymediğiniz kıyafetlere siz nasıl bir çözüm buluyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşın.

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder