22 Mart 2011 Salı

Mineflo Döşenmiş Cam Balkonlar

Öncesi
Sonrası
Dün, balkonda oturmayı özlediğimi farkettim, kışın bitişi ile serçelerin cıvıltısı arttı, sanki kuşlar yüreğimizde kanat çırpıyor ve bize ilkbaharı müjdeliyorlar. Bizler de bu arada tabiat gibi canlanmaya başladık.

Geçen sonbaharda, balkonumuza Mineflo yer döşemesi kapladığımızdan bahsetmek istiyorum.

Eşimle beraber, önce karoların arasına derz kullanarak düz bir zemin elde ettik. Daha sonra pvc yer döşemesinin yapıştırıcısını yere sürerek, üzerine laminat parke desenli, plastik, mineflo yer döşemesini yerleştirdik. Kenarlarda kalan fazlalığı da maket bıçağı ile kolayca kestik. Süpürgelik bölümünü de yat verniği sürerek çerçeveyi tamamladım.



Camlı balkonumuz ışıl ışıl ve aydınlıkken daha da sıcak bir mekân oldu, ayrıca evimizde başka bir oda daha varmış havasını verdi. Eşimle beraber yaşadığımız, bir şeyi başarma ve paylaşma mutluluğunu size de tavsiye ederim.

Daha önce de balkonumuza duvar kağıdı yaptığımızdan bahsetmiştim. Orada da belirttiğim gibi, balkonlarda dış mekân sıvası ve dış mekân zemini kullanılır, o da soğuk bir görüntü verir, şimdi ise çayımızı ve kahvemizi zevkle içiyoruz ve sohbetlerimiz de daha uzun oluyor.

Mineflo

Özetle mineflo yer döşemesinin avantajları:

- Şık, estetik ve kaliteli bir görüntüsü var.
- Temizlemesi çok kolay.
- Kaplaması kolay ve basit olduğundan bizzat kendiniz uygulayabilirsiniz.
- Uzun süre, yıllarca kullanılabilecek bir malzeme olması.
- Zemin beyaz olduğunda en ufak tozu veya kiri belli eder, ancak bu tarz bir döşeme kullanıldığında her zaman bakımlı ve temiz görünüyor. (öyle zaten!)
- Ekonomik bir çözüm.

Aynı zamanda, başta mutfak ve  banyo olmak üzere diğer odalar için bile rahatlıkla düşünülebilecek bir çözüm. Yurt dışında, özellikle mutfak ve banyolarda yaygın olarak kullanıldığını söyleyebilirim. Örneğin, mutfağınızın yerleri eski görünümlü ve bakımsızsa, ekonomik ve kendinizin uygulayabileceği bir çözüm olabilir.

Yazlık evlerde ve teraslarda da kullanılıyor. Arkadaşım yazlığının terasında mineflo yer döşemesini kullanıp, üzerine de armut minderleri yerleştirerek güzel bir mekân hazırlamıştı. Yorgun olsak bile denize karşı oturup manzarayı seyretmek insana huzur veriyor ve dinlendiriyor.

Siz, mineflo yer döşemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Evinizde kullanıyor musunuz? Düşüncelerinizi ve deneyimlerinizi bizimle paylaşın.

Tertip ve düzen rehberinizden sevgiler,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder