6 Ağustos 2010 Cuma

Duvar Kâğıtlı, Muhteşem Cam Balkonlar


Evin en güzel yerlerinden biri de balkonudur. Sevdiklerinizle beraber, tatlı bir sohbet eşliğinde, çayınızı veya kahvenizi yudumlamak, balkon keyfi yapmak harika bir duygudur. Eğer güzel de bir manzaranız varsa, keyfinize keyif katar. Kahvaltıyı mutfak balkonunda, ardından köpüklü Türk Kahvenizi salon balkonunuzda yudumlayabilirsiniz. Büyüklerimiz "Tebdilimekânda ferahlık vardır." demişler.

Bizim evimizde, biri salonda bir diğeri de mutfakta olmak üzere toplamda 2 adet balkon var. Katlanır cambalkon kapama sistemiyle 2 balkonumuzu da kapattık. Çok da doğru bir tercih olduğunu söyleyebilirim.


Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraflar salon balkonumuzun görüntüleri.

Önceden balkon duvarlarının dış mekân sıvası, beni hiç rahatsız etmiyordu. Çünkü yağmurdan koruyordu ve böyle kalmalıydı. Ama cam balkon yaptırdıktan sonra rahatsızlık vermeye başladı. Hem hoş görünmüyordu, hem de sohbet ederken veya kalabalık gruplarla balkonda oturduğunuz zaman, kollarınız veya elleriniz dış mekân zeminine çarpıyor, bu da can acıtıyordu. Bunun için iyi bir çözüm gerekliydi ve duvar kağıdı kullanılmalıydı.

Muhteşem duvar kağıtları var, bazıları birkaç kez boyanabiliyor. Bu fikri ailemle paylaştıktan sonra mağazadaki kataloglardan en çok beğendiğim desenden sekiz rulo aldık, çünkü ölçüyü evden ayrılmadan kağıda yazmıştık. Apartmanın dış görüntüsüne uygun olacak şekilde, beyaz renkli olanı seçtik ve duvarımıza uyguladık, üstünü de dış mekân renginde boyayarak görüntüyü bozmadık. Desenli, simli, olanları da var, onlar da çok hoş, ama kurallara uyan biri olarak binanın dış görüntüsü bozulmamalı diye düşünürüm.



Bu fotoğraf ise mutfak balkonumuza ait.

Dışarıdan bakıldığı zaman hiçbir değişiklik yok, ama balkonumuzda oturup kahvemizi, çayımızı içerken ve yemeğimizi yerken ki huzurum, bütün yorgunluğumuza değdiğini gösteriyor. Sadece bir eksiği var, bu güzelliğe kıyıp ta duvara büyük resim asamıyorsunuz, çivi çakmak değil, yapışkanlı bantları (duvar askısı) bile kullanamıyorsunuz, ama yine de çok memnunum ve herkese şiddetle tavsiye ederim. Kendi yaptığım yağlıboya natürmort tablolarımı, mutfak balkonumuzun duvarına asmayı düşündüğüm halde, hâlâ mutfağımıza renk veriyor. Duvar kâğıdını yaptırmadan evvel, ailece mutfak balkonuna canlılık verecek, mısır, patates ve saksıların bulunduğu büyük bir yapboz (puzzle) yapmıştık, duvara asmaktan vazgeçip, farklı bir şekilde değerlendirdik. Bunu da diğer yazılarımızda bahsedeceğim.

Güzel balkonlarınızda hoş sohbetler etmeniz dileğiyle,

Tertip ve düzen rehberinizden sevgilerle,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder